Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Grand Place

Belgium, Brüsszel, Látnivalók

Grand Place

Brüsszel, Belgium, Látnivalók
  • Cím: Grand-Place 1000 Brüsszel

Évszázadokon át ez volt a város gazdasági és adminisztratív központja, a piacok, vásárok, felvonulások és lovagi tornák, nyilvános kivégzések helyszíne.

A városháza azon kevés épületek közé tartozik, amelyek túlélték XIV. Lajos francia
seregeinek 1695-ös ostromát. A 91 méter magas torony csúcsán Szent Mihály, a város patrónusának aranyozott szobra áll. A városháza ülésterme és a polgármester irodái között pazarul berendezett fogadó- és üléstermek sorakoznak.

Az 1695-ös ostrom pusztítása után a céhek újjáépítették házaikat, amelyek szebbek lettek, mint az eredetiek. A tér domináns épülete a brabanti hercegek háza.
A keskeny Rue au Beurre sarkán áll az az épület, amely egykor a pékek céhéé volt. A házat szimbólumok borítják, köztük hat alak, amelyek a kenyérkészítés nélkülözhetetlen összetevőit jelenítik meg. A tetőn lévő nyolcszögletű kupola tetején a Hírnév aranyozott szobra áll.

A Le Cornet remekül kidolgozott épülete a hajósok céhháza volt. A téren találjuk Everard’t Serclaes lovag szobrát. Állítólag aki még nem találta meg nagy szerelmét és megsimogatja a szobor kezét, választottja egy éven belül feltűnik az életében.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Grand Place
Brüsszel, Belgium
Copyright: vipuchol   Forrás: flickr

Brüsszeli Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!