Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Brüsszel

Brüsszel közlekedés

Brüsszel, Belgium, Közlekedés

Közlekedés

Brüsszel, Belgium, Közlekedés

Légi közlekedés
A városközponttól 14 km-re található Brüsszel Nemzetközi Repülőtere, a Zaventem. A nemzetközi járatok általában ide érkeznek. A repülőtérről a városközpontba legolcsóbban a Gare du Nord-ra, a Gare Centrale-ra vagy a Gare du Midire érkező expressz vonattal mehetünk. Óránként három vonat indul reggel 5-től éjfélig. Az érkezési csarnok előtt taximegálló van. Az út kb. 15 percig tart. Az egyes légitársaságok a Charleroi repülőtérre érkeznek, ami Brüsszeltől 40 km-re van.

A V&M Services személyszállítást és reptéri transzfereket vállal Brüsszel és Charleroi valamint Zaventem repülőtere között minden Budapestre induló és Budapestről érkező járathoz, kényelmes és pontos kisbuszokkal, egyéni vagy gyűjtő-terítő járatok formájában, magyar sofőrökkel. Részletek és foglalás magyar nyelven itt: http://www.vmservices.hu.

Tömegközlekedés

Vonat
Brüsszel Európa gyorsvonati hálózatának szívében van. Három nagy állomása a Gare du Midi, a Gare Centrale és a Gare du Nord. A Gare du Midi állomásról Brüsszel bármelyik részébe el lehet jutni busszal, villamossal, metróval vagy taxival.

Busz - Metró - Villamos 
A brüsszeli tömegközlekedési vállalat a STIB/MIVM a buszokat, villamosokat és metrót üzemelteti. A jegyek mind a három közlekedési eszközre érvényesek. Leggyorsabban metróval és villamossal lehet Brüsszelben közlekedni. A buszok sokszor nagy kerülőket tesznek. A járművek hétköznap 5:30 és 0:30 között járnak. A legtöbb állomáson áttekinthető térképek mutatják a város tömegközlekedési rendszerét. A metró színe narancs, a villamos kék, a busz piros.

Taxi
A brüsszeli taxi Európában a drágábbak közé tartozik, de a távolságok kicsik. A legtöbb sofőr legalább egy kicsit beszél angolul. A legtöbb taxi fehér vagy fekete. Ajánlatos taximegállót keresni vagy telefonon rendelni. A borravaló benne van az árban, de azért a sofőrök elvárják az extra borravalót.

Autóbérlés
A legtöbb nemzetközi autókölcsönzőnek vannak fiókjai a városban. Soknak van irodája a repülőtéren vagy a Gare du Midinél, ahova a vonatok érkeznek.
Avis: 02 730 62 11
Budget: 02 646 5130

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!